FNs verdensmål

Som en naturlig del af Servicefirmaet Renells arbejde med social ansvarlighed og bæredygtighed, er vi i 2018 begyndt at arbejde med FNs verdensmål.

I efteråret 2018 deltog to af vores ledende medarbejdere i KA’s Verdensmåls masterclass, arrangeret af Arbejdsgiverforeningen KA i tæt samarbejde med parternerne i Hansen og Ersbøll Agenda.

Denne masterclass bestod af 3 moduler:
– Hvad gør I allerede rigtigt – og hvor skaber vi værdi?
– Fokusrapport – virksomhedsagenda for verdensmålene
– Virksomhedens plan for handling, kommunikation og udrulning

Læs mere om FNs 17 verdensmål her

Verdensmål vi allerede har fokus på:

FNs verdensmål nummer 3: Sundhed og trivsel

Vores medarbejdere er oplært i arbejdsmetoder, der tager hensyn til sikkerhed, ergonomi og sundhed. Der foretages APV for at sikre både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø. Over 95% af vores rengøringsmidler er Svanemærket, hvilket er med til at mindske medarbejdernes daglige kontakt med kemikalier. Læs mere om vores Svanemærkning her.

FNs verdensmål nummer 5: Ligestilling mellem kønnene

Hos os er det vigtigt, at der ikke forskelsbehandles mellem mænd og kvinder. Dette sikres blandt andet gennem vores ordnede forhold via vores overenskomst. I 2022 havde vi 60 % kvinder og 40 % mænd ansat. Lønafvigelsen fra Danmarks Statistik viser 1% (Mændene er højest lønnet), hvilket udelukkende skyldes forskudt arbejdstid.

FN, Verdensmål, økonomisk vækst, Renell

FNs verdensmål nummer 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

Via vores tætte samarbejde med kommunerne, har vi mange i hhv. praktik- og løntilskudsforløb med henblik på fast job. Med økonomisk opbakning fra SIRI, gennemfører vi danskundervisning i egne lokaliteter, ligeledes med henblik på senere ansættelse. Over 60 % af praktikanterne forbliver efterfølgende i virksomheden i fast job. Ved at skabe små-jobs, hjælper vi mange tilbage til arbejdsmarkedet. På den måde bidrager vi til at mindske ulighed i samfundet. Vi kan tilbyde manuelt arbejde til ufaglært arbejdskraft – nu og i fremtiden.

Verdensmål, FN, Forbrug, Produktion

FNs verdensmål nummer 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Vores beslutning om at være Svanemærket, er en naturlig del af opfyldelse af verdensmål nummer 12. Vi har fokus på dosering af rengøringsmidler, forbrug af vand samt forbrug af poser og papir. Vores nuværende Svanemærkningslicens blev fornyet i 2021 og er gældende frem til juni 2025.

Søger du hjælp, så kontakt os endelig

Hvis du har et spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os

Ring 70253399

eller

skriv til os